Houten fronten

Hout is tijdloze elegantie. Fronten van hout passen perfect in zowel traditionele interieurs als moderne ruimtes. Het hout heeft een natuurlijke schoonheid en breng sfeervolle warmte in de kamer.

Massief houten fronten bieden een enorme keuze aan versieringen – ze kunnen glad zijn, verticaal of horizontaal gefreesd worden, cassettes met verschillende kaders creëren.

Soort: eik, elzenhout, kersenhout, beuk, berk, esdoorn, essenhout, grenenhout.

Fronten kunnen worden uitgevoerd in natuurlijke houtkleur of gebeitst/gelakt worden in elke gewenste kleur, geborsteld of glad.

Impregneermethodes:

  • vernissen – beschermt tegen het indringen van vuil en het binnendringen van vocht, maar het oppervlak moet beschermd worden tegen krassen, b.v. door een mes
  • oliën – beschermt het oppervlak tegen vocht en met olie behandeld hout kan gemakkelijk plaatselijk worden gerenoveerd; er zijn ook kleuroliën die het hout een kleur naar keuze kunnen geven
houten  fronten

Kasten met houten fronten moeten dagelijks worden schoongemaakt door te kuisen met een lichte vochtige doek; groter vuil moet worden verwijderd met een speciaal voor dit materiaal ontworpen product en de impregneermethode.